Профил

Геотрейдинг АД е търговско дружество, основано през 2005 г. За 13-те години от своето съществуване утвърди позициите си на пазара на строителна, минна техника, гуми, горива и смазочни материали. Геотрейдинг АД има репутация на лоялен и надежден бизнес партньор. Екипът на дружеството е от 192 човека. Дружеството е част от групата фирми Геотехмин.

Геотрейдинг АД развива дейности в няколко направления:

- представителство на производители на гуми;

- продажби на минна и строителна механизация;

- продажби и доставки на горива и смазочни продукти;

- продажби на резервни части и консумативи;

- сервиз на леки, товарни автомобили, строителна техника и специализирана техника;

- производство на хидравлични пневматични маркучи.

ИСТОРИЯ
В първите няколко години основната дейност на Геотрейдинг АД е търговията с горива и резервни части. През годините компанията разширява пазарните си позиции и своето международно представителство, като печели доверието на все повече партньори и придобива права за продажба на продукти от редица доказани марки.

2008 г.
Геотрейдинг АД e изключителен представител на пълната гама гуми на известната марка Belshina за България и Гърция и дилър на заводската продукция за Албания и Турция. От същата година Геотрейдинг АД е дистрибутор и на гумите на френския производител Michelin.

2009 г.
Българското дружество стартира и производството на хидравлични маркучи. За целта оборудва свой цех.

2012 г.
Геотрейдинг АД
стана оторизиран представител на швейцарския производител на лагери RKB, на полиуретановите продукти на испанската компания Inelas Poliuretanos, както и на транспортните ленти на словашкия производител Matador. Българското дружество е оторизиран дилър на смазочните продукти с марка Rymax на холандския производител VPS International b.v.

Въведена е Интегрирана система за управление, която включва стандартите ISO 9001:2015 (качество), ISO 14001:2015 (околна среда) и OHSAS 18001:2007 (здравословни и безопасни условия на труд).

2013 г.
Компанията вече е оторизиран представител на световноизвестния китайски производител на строителна техника LiuGong, както и на гумите с марка Bridgestone.

2014 г.
Геотрейдинг АД
получи дистрибуционни права за филтрите SF-Filter, както и на зъбите и земекопните продукти Hensley.

2015 г.
Компанията спечели доверието на финландския производител на строителна техника с марка Lännen. През същата година Геотрейдинг АД разшири портфолиото си, като получи представителни права и на компанията Everdigm (Everlasting Paradigm), която произвежда хидравлични чукове за строителната, минната индустрия и т.н.. Геотрейдинг АД е представител и на испанската компания ULMA Conveyor Components S. Coop., която произвежда транспортни ролки, гирлянди, макари и други резервни части с приложение в добивната промишленост.

В стремежа си да предложи пълно обслужване на своите клиенти през 2015 г. компанията отвори два сервиза с марката ProAuto за обслужване на леки и товарни автомобили, специализирана и строителна техника, както и за директни продажби. Първият е в София в квартал Горубляне, а вторият - в град Етрополе.

ОТЛИЧИЯ

2014 г.
Геотрейдинг АД
получи грамота за най-добър дизайн на панаирна експозиция по време на 70-ия Международен технически панаир в Пловдив.

Дружеството взе и награда за изключителни постижения като дилър на машини LiuGong.

2015 г.
Компанията беше отличена с плакети за дългогодишно сътрудничество от Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия.

През ноември Геотрейдинг АД получи за втора поредна година награда за изключителни постижения като представител на LiuGong. Призът беше връчен на изпълнителния директор на компанията д-р Иван Вутов на церемония по време на 12-та глобална дилърска конференция в Нанинг, Китай.

ЧЛЕНСТВА

Геотрейдинг АД членува в следните бизнес организации:

  • Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България;
  • Българската търговско-промишлена палата;
  • Американската търговска камара в България;
  • Германо-Българската търговско-индустриална камара;
  • Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия;
  • Българската минно-геоложка камара;
  • Индустриален клъстер Средногорие;
  • Асоциация на търговците на едра строителна техника;
  • Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми.