Децата на служителите от група ГЕОТЕХМИН се забавляваха на „Островът на машините“

07.06.2018

 

Децата на служителите от групата ГЕОТЕХМИН се впуснаха в приключения на „Островът на машините“ – празник по случай 1 юни, организиран от „Геотрейдинг“ АД. Той бе награда за всички малчугани, включили се в творческия конкурс. С рисунки, макети на машини, стихотворения, разкази и песни децата и тази година показаха своя огромен талант и необятното си въображение по две теми – „Ако бях вълшебник“ и „Машините на бъдещето“.

 

За да изследват „Островът на машините“, малчуганите бяха разделени в три отбора, чиито имена избраха сами – „GeoТigers”, „Страшните машини“ и „Сините“. Най-малките, пък се забавляваха на батута и игрите в специално отделената за тях зона. Отборите преминаха през четири забавни и поучителни зони – „Безопасно на работа“, „Сервиз за машини“, „Арт каски“ и Трансформърс дискотека“. Във всяка зона имаше игри и танци, като децата получиха нови знания за машините и какви правила трябва да се спазват за безопасна работа. С „паспорти“ с печати от всяка зона и карта на острова крайната цел на всички деца беше да открият съкровището – ковчеже пълно с бонбони. Съкровището бе добре скрито в челния товарач LiuGong 856, но децата се справиха отлично и като истински изследователи го откриха. Малчуганите проявиха истинско любопитство към всички машини, с които разполага сервизът на ProAuto в столицата, част от „Геотрейдинг“ АД. Преди най-очакваната част от празника– награждаването на победителите в конкурса и раздаването на всички награди - точно в 12 часа децата и техните родители почетоха с минута мълчание Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

 

Награждаването предизвика силни емоции у децата, които с вълнение очакваха да разберат кои са победителите. Те бяха избрани лично от изпълнителния директор на „Геотрейдинг“ АД г-н Иван Вутов. При най-малките от 0 до 5 г. първо място извоюва Борис Бойков. На второ място се класира Зорница Мартинова, а на трето – Златина Йорданова. Специална награда взе Тодор Александров. Във втората възрастова група от 6 до 9 г. първо място спечели Никол Спасова, на второ място се класира Васил Симеонов, а на трето място - Кристиян Мишев. В тази категория специалните награди бяха две – за авторската песен на тема „Ако бях вълшебник“ на Ирена Пенкова и за проекта на Максим Толев. При най-големите – от 10 г. до 12 г. – първото място взе Никол Ганчева, на второ място се класира Александър Гордеев, а на трето - Денислав Колев. Тук специалната награда бе за Александър-Петър Кирилов. Всички деца получиха подаръци от „Геотрейдинг“ АД за участието в конкурса.