Профил

Геотрейдинг АД е търговско дружество, основано през 2005 г. То е част от индустриалната група Геотехмин.

Основната дейност на Геотрейдинг АД е представителство и продажби за България и чужбина на доказани световни брандове. Дружеството предлага предимно продукти, предназначени за минната индустрия.

За да отговори на нуждите на клиентите, през годините Геотрейдинг АД увеличава предлаганите продукти и марки, като целта винаги е една и съща - да са с отлично качество и на конкурентни цени.

Дейността на Геотрейдинг АД е фокусирана в следните направления:

- продажби на минна механизация;

- продажби на мелнично оборудване и резервни части за мелници;

- представителство на производители на гуми;

- продажби на резервни части и консумативи;

- продажби и доставки на горива и смазочни продукти;

- продажби на химически реагенти;

- сервиз за строителна и специализирана техника;

- сервиз за минна техника;

- системно интегриране на дизелови двигатели MTU.

Успоредно с развитието на компанията се разширява и екипът на Геотрейдинг АД. Днес той се състои от над 150 човека. Всички те споделят корпоративните ценности – честност и лоялност към клиентите и партньорите, професионализъм, отговорност и амбиция за успешно развитие на компанията.

Днес Геотрейдинг АД е компания, доказала се като стабилен, лоялен и търсен бизнес партньор не само в България, а и в чужбина. Дружеството непрекъснато увеличава своите клиенти и своя пазарен дял.

ИСТОРИЯ

В първите няколко години основната дейност на Геотрейдинг АД е търговията с горива и резервни части. През годините компанията разширява пазарните си позиции и своето международно представителство, като печели доверието на все повече партньори и придобива права за продажба на продукти от редица доказани марки.

2008 г. 

Геотрейдинг АД e изключителен представител на пълната гама гуми на известната марка Belshina за България и Гърция и дилър на заводската продукция за Албания и Турция.  От същата година Геотрейдинг АД е дистрибутор и на гумите на френския производител Michelin.

2009 г.

Българското дружество стартира и производството на хидравлични маркучи. За целта оборудва свой цех.

2012 г.

Геотрейдинг АД стана ексклюзивен дистрибутор на полиуретановите продукти на испанската компания Inelas Poliuretanos и на транспортните ленти на словашкия производител Matador.

Въведена е Интегрирана система за управление. Тя включва стандартите ISO 9001:2008 (качество), ISO 14001:2004 (околна среда) и OHSAS 18001:2007 (здравословни и безопасни условия на труд).

2013 г. 

Компанията вече е оторизиран представител на световноизвестния китайски производител на строителна техника LiuGong, както и на гумите с марка Bridgestone.

2014 г.

Геотрейдинг АД стана оторизиран дилър на зъбите и земекопните продукти Hensley и получи дистрибуционни права за филтрите SF-Filter.

2015 г.

Компанията спечели доверието на финландския производител на строителна техника с марка Lännen.

В стремежа си да предложи пълно обслужване на своите клиенти през 2015 г. компанията отвори два сервиза с марката ProAuto за обслужване на специализирана и строителна техника, както и за директни продажби. Първият е в София в квартал Горубляне, а вторият - в град Етрополе.

2016 г.

Геотрейдинг АД създаде свой Стационарен сервиз за минна техника. Дружеството стана системен интегратор на продукцията на дизеловите двигатели, произведени от MTU - Friedrichshafen GmbH.

2018 г.

Геотрейдинг АД получи ексклузивни права за продажби от сръбския завод „Жупа“ – Крушевац за територията на България на химическите реагенти калиев амил ксантогенат; калиев бутил ксантогенат и натриев изопропил ксантогенат. Българското дружество е и дистрибутор на калиев етил ксантогенат.

Търговската компания получи ексклузивни права за продажба за територията на България на висококачествените продукти за минната индустрия на китайския производител Shareate Tools LTD.

Въведени са стандартите ISO 9001:2015 (качество) и ISO 14001:2015 (околна среда).

2019 г.

Геотрейдинг АД стана единствен партньор на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията с марка MTU за минната индустрия в България. Дружество е директен сервизен партньор. Геотрейдинг АД осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване и поддръжка на двигателите MTU, произведени от направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce.

2021 г.

Въведени са стандартите ISO 45001:2018 (здравословни и безопасни условия на труд), ISO 9001:2015 (качество) и ISO 14001:2015 (околна среда).

2021 г.

Геотрейдинг АД изгради две фотоволтаични централи – в гр. София и гр. Етрополе. Централите са изградени върху покривите на два от обектите ProAuto. Инвестицията е част от политиката на Група ГЕОТЕХМИН за опазване на околната среда.

2021 г.

Геотрейдинг АД стана официален дистрибутор на испанския бранд за електрически скутери – Silence за България. Дружеството предлага пълната гама скутери и мотопеди на испанския производител Scutum Logistic S.L. Скутерите на марката са с нулеви въглеродни емисии и са изключително подходящи както за хора, които искат да се придвижват бързо, икономично и в същото време да не замърсяват околната среда, така и за бизнес, свързан с градските доставки и споделената мобилност.

2021 г.

Отвори врати Многофункционален комплекс ProAuto – гр. София. Комплексът е сертифициран по британския стандарт за устойчиво строителство BREEAM 2013 с оценка Very Good. Дизайнът, процесът на изграждане и експлоатацията на Многофункционален комплекс ProAuto са съобразени с опазването на околната среда, а материалите са екологично чисти съгласно всички изисквания на BREEAM. В Многофункционален комплекс ProAuto се помещават офисите на няколко дружества от Група ГЕОТЕХМИНГеотрейдинг, Геоохрана, ИТР Сървисиз, Енергео и Експлозивпрогрес – ГТМ.

ОТЛИЧИЯ

2014 г.

Геотрейдинг АД получи грамота за най-добър дизайн на панаирна експозиция по време на 70-ия Международен технически панаир в Пловдив.

Дружеството взе и награда за изключителни постижения като дилър на машини LiuGong.

2015 г.

Компанията беше отличена с плакети за дългогодишно сътрудничество от Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия.

През ноември  Геотрейдинг АД получи за втора поредна година награда за изключителни постижения като представител на LiuGong. Призът беше връчен на изпълнителния директор на компанията д-р Иван Вутов на церемония по време на 12-та глобална дилърска конференция в Нанинг, Китай.

2021 г.

Многофункционален комплекс ProAuto бе отличен със специална награда в Националния конкурс „Сграда на годината“ 2021

ЧЛЕНСТВА

Геотрейдинг АД членува в следните бизнес организации:

  • Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България;
  • Българската търговско-промишлена палата;
  • Американската търговска камара в България;
  • Германо-Българската индустриално-търговска камара;
  • Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия;
  • Българската минно-геоложка камара;
  • Индустриален клъстер Средногорие;
  • Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми.
  • Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.