Геотрейдинг АД подкрепи събитието за деца „Лов на съкровища“

07.12.2018

Геотрейдинг АД подкрепи приключенското събитие за деца „Лов на съкровища“. Инициативата се организира от списание BBC Знание и Националния природонаучен музей в партньорство с Българската минно-геоложка камара. За любознателните приключенци бяха осигурени награди от дружествата, които членуват в камарата, сред които е Геотрейдинг АД.

На 1 и 2 декември десетки деца се забавляваха на Острова на съкровищата в Националния природонаучен музей. С карта на знанието, която водеше през потайни маршрути из музея, децата трябваше да открият пиратските кодове и да стигнат до Пиратската дузина. Разшифроването на кодовете и следването на маршрута не затрудни приключенците и с много хъс и ентусиазъм всички успяха да стигнат до финала. А, там разбира се ги очакваха куп подаръци.

На финала децата се запознаха и с дейността на дружествата, членуващи в минната камара, както и с огромното приложение на минералите във всекидневието ни. Малчуганите се оказаха много добре подготвени и отговаряха безпогрешно на въпроси за употребата на минералите.

За спомен от приключението всички участници заедно с техните родители се снимаха с предпазните каски, с които служителите в дружествата работят.