Геотрейдинг АД взе участие в Деня на отворените врати в МГУ

17.05.2021

Геотрейдинг АД, част от група ГЕОТЕХМИН, взе участие в Деня на отворените врати в МГУ „Св. Иван Рилски“, който се проведе на 14 май 2021 г. в двора на университета. Събитието беше организирано с цел да предизвика интерес у децата и младежите към възможностите за следване в специалностите на учебното заведение, както и за професионална реализация след дипломирането им и бе открито от ректора на МГУ - проф. д-р инж. Ивайло Копрев. Геотрейдинг АД беше представено на събитието от председателя на Съвета на директорите д-р инж. Иван Вутов.

Екипите на Геотехмин ООД и Геотрейдинг АД бяха подготвили специална викторина с въпроси, свързани с минерално-суровинната индустрия. Щандовете на Групата бяха посетени от ученици от София и от Професионална гимназия Златица – гр. Златица, с която Геотрейдинг АД, съвместно с дружествата Елаците-Мед АД и Геострой АД, реализира проект за дуално обучение.

Над 600 деца и младежи взеха участие в Деня на отворените врати и видяха практическото приложение на минната наука, интересни експерименти, сред които симулация на „взрив“, макети на рудници, които показват процеса на дигитализация и др.