Изпълнителният директор на Геотрейдинг връчи награда на Минно-геоложкия университет

17.01.2023

Дългогодишният партньор на Геотрейдинг АД и Група ГЕОТЕХМИН - Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ е класиран на първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ в Рейтингите на университетите в България.

„За мен е изключителна чест, че Геотрейдинг АД за поредна година връчва наградата на Минно-геоложкия университет. Нашето сътрудничество е дългосрочно и през тази година продължихме да го подкрепяме, да даваме стипендии, да организираме стажантски програми, участвахме и в оборудването на първия интерактивен кабинет в университета. Осигуряваме възможност на студентите да практикуват при нас със съвременни машини и технологии и да искат да останат да се реализират в България“, каза г-жа Емилия Илиева – изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, която връчи наградата на ректора на МГУ проф. Ивайло Копрев.

„Искам да благодаря на минната индустрия, че през тези 70 г. е опората на страната и нашия университет. Подземните богатства не само под земята, богатствата са нашите деца. Мисията ни е да образоваме тези деца и мисля, че ние всички се справяме с тази задача.“ С тези думи проф. Копрев прие отличието.

Рейтинговата система се изготвя по поръчка на Министерството на образованието и науката, а церемонията по награждаването се организира от вестник „24 часа“. За поредна година събитието събра на едно място ректорите на университетите и представители на бизнеса, които подкрепят българското образование.