Стипендианти на Геотрейдинг АД започнаха летния си стаж

02.09.2021

В началото на август младежи от МГУ „Св. Иван Рилски“, които са част от Стипендиантската програма на Група ГЕОТЕХМИН, започнаха своя платен стаж в Геотрейдинг АД. Дружеството им осигури едногодишни стипендии за учебната 2020/2021 година. Те имат възможността да се учат от най-добрите специалисти в областта на търговията, диагностиката, ремонта и поддръжката на различни видове моторни превозни средства, както и на екологията и опазването на околната среда.

„Много се радваме, че тази година в Геотрейдинг дойдоха на стаж амбициозни и целеустремени хора, които искат да попиват знания и практически опит в реална работна среда. Нашите специалисти ще им помогнат да приложат академичната теория на практика“, каза Яна Стоянова - експерт „Човешки ресурси.“

Студентите приемат стажа изключително отговорно и с ентусиазъм изпълняват поставените им задачи. Мартина Захариева, която в момента е 4-ти курс в специалност „Управление на ресурси и производствени системи“ на Минно-геоложкия университет, споделя: „Изключително съм щастлива, че имам възможността да научавам нови неща в реална работна среда. За мен стажът в Геотрейдинг е добър старт за кариерното ми развитие.“

Ивайло Иванов учи „Електроенергетика и електрообзавеждане“ в Минно-геоложкия университет и провежда стажа си в съвременно оборудваните сервизни центрове ProAuto в София и Етрополе. „Много се радвам, че българският бизнес дава възможност на студентите да видят как протича работния процес на практика. Освен това тук срещнах невероятни специалисти, които с готовност споделят опита и знанията си. Радвам се, че ще науча много неща и за двигателите MTU“, споделя Ивайло.

През септември, своя стаж в Геотрейдинг АД ще започне и Диляна Жавова, която учи „Екология и опазване на околната среда“ в МГУ. За всички стажанти дружеството осигурява наставници – професионалисти със солиден опит в своята област.

Геотрейдинг АД заедно с дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геострой АД предоставя едногодишни стипендии на отлични студенти от МГУ – София. За учебните 2019/2020 и 2020/2021 г. са отпуснати общо 37 стипендии. Избраните младежи провеждат и платен стаж в дружествата с продължителност до 3 месеца. По този начин компаниите от Група ГЕОТЕХМИН им дават възможност да придобият ценен практически опит от доказани професионалисти, да се запознаят с най-новите технологии, използвани в индустрията, както и възможност за професионално развитие.