„Нашето зелено утре“ продължава и през 2021 г.

08.10.2021

В началото на октомври в село Чавдар бе даден старт на инициативата по облагородяване и озеленяване на общински площи „Нашето зелено утре“  на дружествата Геотехмин ООД, Геотрейдинг АД, Елаците-Мед АД и Геострой АД по Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. Във Фолклорен център „Чавдар“ бяха засадени първите 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия. В засаждането участваха кметът г-н Георги Даулов, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на ГЕОТЕХМИН, заедно с представители на ръководствата на дружествата дарители, както и служители от компаниите.

Озеленяването продължи в същия ден в двора на ОУ „Георги Бенковски“, с. Мирково. Там по традиция се включи кметът г-жа Цветанка Йотина със свои колеги от общината, представители на дружествата дарители и ученици засадиха фиданки шестил, които ще радват със своята сянка децата през междучасията.

С плодни дръвчета бе облагороден дворът на СУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица. Там г-жа Бойка Дюлгярова - кмет на Копривщица, откри символично засаждането с благодарност към дружествата дарители и с надеждата за по-красива и по-зелена България. И тук в инициативата участваха ученици от училището, които занапред ще се грижат за отглеждането на фиданките.

Засаждането по програмата „Нашето зелено утре“ продължава през целия месец октомври и през ноември в Етрополе, Златица, Челопеч и Пирдоп. В село Чавдар само за 10 дни растителните видове бяха увеличени с над 1100 – храсти за жив плет, рози, лавандула и др.

Програмата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН е дългосрочна и е насочена към облагородяване и озеленяване на общински площи. Целта на програмата е да се увеличи биоразнообразието, да се постигне по-зелена и по-красива заобикаляща среда, с което да се подобри качеството на живот в населените места, където четирите дружества развиват своята дейност. През миналата година по програмата бяха засадени над 1100 дървета и храсти в седемте общини.