Многофункционалният комплекс ProAuto е отличен с награда „Сграда на годината“ 2021

16.12.2021

Многофункционалният комплекс ProAuto бе отличен със специална награда в Националния конкурс „Сграда на годината“ 2021. Призовете бяха за две дружества от Група ГЕОТЕХМИН – инвеститора Геотрейдинг АД и главния изпълнител Геострой АД, както и за архитекта – Кирил Куцков. Наградите – грамота и статуетка, изработена от скулптора Петко Москов бяха връчени на официална церемония на 15 декември.

„Благодаря на главния изпълнител Геострой АД, на арх. Кирил Куцков и на всички наши партньори, които участваха в изграждането на този зелен комплекс, сертифициран по стандарта BREEAM 2013“, каза при получаването на наградата г-н Иван Дончев – член на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД. От името на Геострой АД статуетката взе инж. Йордан Йонов – главен инженер „Строителство“ в дружеството.

За компаниите от Група ГЕОТЕХМИН наградата е оценка за проектирането и цялостното изпълнение на Многофункционалния комплекс ProAuto. През месец юни той беше сертифициран по британския стандарт за устойчиво строителство BREEAM 2013 с оценка Very Good. Дизайнът, процесът на изграждане и експлоатацията на ProAuto са съобразени с опазването на околната среда, а материалите са екологично чисти съгласно всички изисквания на BREEAM. Над 44.3% от енергията в комплекса се осигурява от възобновяеми източници. На територията на комплекса има изключително богато озеленяване – 8404 кв. м са покрити различни растителни видове. В комплекса са реализирани редица екологосъобразни решения и са създадени отлични условия за работа и отдих на служителите.

В Многофункционалния комплекс ProAuto се намират офисите на няколко дружества от Група ГЕОТЕХМИН - Геотрейдинг, Геоохрана, ИТР Сървисиз, Енергео и Експлозивпрогрес – ГТМ.