Инж. Кирил Илиев връчи награда на МГУ „Св. Иван Рилски“

21.12.2021

За втори път изпълнителният директор на Геотрейдинг АД инж. Кирил Илиев връчи Академичен Оскар на ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев. Университетът получи приза за най-добро висше училище в професионално направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ на официална церемония, организирана от вестник „24 часа“.

„Ние в Геотрейдинг, като част от Група ГЕОТЕХМИН, вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя университетите за качествено висше образование. През изминалите две години Групата осигури 37 стипендии на студенти от МГУ и платени стажове, за да направят първите си професионални стъпки при нас. Вярвам, че даваме добър старт на професионалната им кариера”, каза инж. Кирил Илиев.

„Най-ценният ресурс са нашите студенти. Ние ги обучаваме да работят в една неопределена среда и да се справят в най-трудните условия. Минерално-суровинната индустрия не затвори по време на пандемията. Работим за България, за да покажем, че науката може да се прилага“, каза от своя страна проф. д-р Ивайло Копрев.

На събитието, организирано от вестник „24 часа“, бяха представени резултатите от 11-ото издание на Рейтингите на висшите училища в България и бяха връчени награди на университетите – отличници по професионални направления.